Contra la llei mordassa, sortim al carrer!

 

cartell llei mordassa

Concentració unitària contra l’aplicació de la llei Mordassa.

Manifest:

Contra la llei Mordassa, sortim al carrer!

Mesos després d’aconseguir, gràcies a la mobilització de les organitzacions feministes i de defensa dels drets humans, que el govern retirés el seu projecte de reforma de la llei de l’Avortament, ens enfrontem a un nou episodi de l’atac del govern contra els drets civils i polítics. La Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei Mordassa, s’ha aprovat al Congrés dels Diputats. El fonament últim d’aquesta llei no és garantir la seguretat ciutadana, sinó desactivar i reprimir l’exercici de la llibertat de reunió pacífica i d’associació, en resposta a la creixent onada de mobilitzacions i organització de plataformes ciutadanes que aposten per una participació política que doni resposta institucional a la profunda crisi en la que estem immersos des de l’any 2008.

La situació és realment greu, ja que l’aprovació de la llei Mordassa ens fa retrocedir 40 anys en la protecció dels nostres drets civils i polítics. Amb aquesta llei:

  • Ens sancionaran per ocupar la via pública i exercir el nostre dret de manifestació o reunió si no es realitza la “comunicació” prèvia als cossos policials.
  • Ens sancionaran per manifestar-nos davant del Parlament, o davant dels centres de salut, o bancs o per ocupar-los pacíficament.
  • Ens sancionaran per fer “escraches”.
  • Ens sancionaran administrativament per ocupar espais abandonats.
  • Ens sancionaran per gravar actuacions policials.
  • Ens faran identificar-nos i ens podran escorcollar sobre una base àmplia i vaga d’indicis sense, a més, haver prohibit expressament les identificacions basades en perfil ètnic o altres prejudicis o supòsits.
  • Es pretén reformar conjuntament de manera “express” la llei d’estrangeria per intentar legalitzar les expulsions en calent a la frontera.

Contra la llei mordassa, Figueres surt al carrer. Entitats, organitzacions, col·lectius i la resta de ciutadans diem no avui a la vulneració dels nostres drets. Diem no a una llei feta a mesura per aniquilar l’activitat d’aquells que davant un escenari d’emergència social optem per la lluita i la resistència. Però també ens concentrem davant l’Ajuntament de Figueres per demanar al consistori un compromís ferm en la lluita contra la llei mordassa. Demanem, doncs, que les competències que té el nostre ajuntament respecte a les forces de seguretat siguin utilitzades per desobeir una llei que amenaça les llibertats fonamentals de tots els ciutadans i també d’aquesta ciutat.

Aprofitarem també aquesta concentració antirepressiva unitària per solidaritzar-nos amb les encausades i preses.

Convoquen la concentració:

Assemblea d’Estudiants de l’Olivar Gran, COS, CUP, GEES, Grup de Dones Alt Empordà – Glòria Compte, Iaioflautes, ICV, Jovent Marxista Alt Empordà, Plataforma d’Afectats per la Pobresa i les Hipoteques de Figueres, SEPC Figueres, Taula Energètica de Figueres.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s