Concentració unitària abril: Exigim que l’Ajuntament assumeixi les seves responsabilitats

facebook paph abril

Abans del ple de l’Ajuntament de Figueres d’aquest dimarts, ens reunim a les 18.30h a la plaça de l’ajuntament per llegir el següent manifest:

Exigim que l’Ajuntament assumeixi les seves responsabilitats

En el ple del mes passat, la regidora Sònia Trilla va tornar a esquivar una resposta concreta sobre el desplegament de la moció que multa les entitats bancàries amb pisos buits i que destina aquests immobles al lloguer social. La llei ordena a les administracions locals que intervinguin i prenguin mesures penalitzadores sobre els habitatges buits de forma permanent i injustificada. Aquesta moció, aprovada ja fa més d’un any i recolzada per la legislació actual, és imprescindible. Entre altres coses, permet crear un parc d’habitatge públic per fer front, d’una banda, a l’emergència habitacional causada per l’especulació immobiliària i, per l’altra, satisfer les necessitats permanents d’habitatge que té tota població. Volem insistir que aquest parc, doncs, es crearia sense la necessitat de fer ús del fons del Patrimoni del Sòl destinat a la compra de patrimoni i d’habitatges, diners que podrien fàcilment entrar en una roda perversa en la qual es compren pisos a buits per ser llogats a famílies que han estat desnonades.

Volem donar constància, també, sobre una pràctica que l’Ajuntament de Figueres està implementant. Molts membres d’aquesta plataforma que han signat dació en pagament han hagut de pagar la plusvàlua o les taxes de l’IBI endarrerides, després de perdre la propietat del seu pis. Sovint aquest cobrament s’ha realitzat a través de l’embargament dels seus comptes bancaris, bloquejant qualsevol extracció de diners o quedant-se sense liquiditat. Creiem que l’Ajuntament ha de prendre consciència de la situació econòmica d’aquestes famílies i preveure les conseqüències que poden tenir en la seva economia amb aquest cobrament.

Els ajuntaments tenen competències suficients, i que marquen les lleis, per emprendre mesures que permetin actuar contra l’emergència i les necessitats habitacionals. Les administracions locals són, de fet, la primera finestreta que obre un ciutadà amb problemes econòmics. Exigim que l’Ajuntament assumeix les seves responsabilitats i actuï en conseqüència.

Sí que es pot!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s