Concentració unitària. Les mocions són compromisos reals amb la ciutat

facebook paph

Des del mes de novembre la PAPH ha assistit a tots els plens de l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Gràcies a aquesta presència activa, hem vist com les autoritats locals s’han vist forçades a rendir comptes sobre habitatge i pobresa al nostre municipi. La lluita de la PAPH Figueres, doncs, no és en va, però encara queda molt per fer.

En el ple de l’Ajuntament del mes passat es va aprovar la moció que dóna suport a la ILP per fer front a l’emergència habitacional i la pobresa energètica. Entre altres coses, aquesta moció permet que les entitats que recullen signatures per la ILP puguin sol·licitar espais municipals fer desenvolupar la seva tasca. La nostra sorpresa va ser quan, fa unes setmanes, després de demanar posar una taula de recollida de signatures a l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà, se’ns va denegar. Vam escollir aquest indret perquè, desafortunadament, és un lloc de pas de moltes famílies en risc d’exclusió social. Volem recordar al govern municipal i al conjunt del consistori que les mocions són compromisos amb la ciutat i que ha de vetllar perquè aquestes serveixin als seus ciutadans.

Avui també som aquí perquè, en els passats plens, la regidora Sònia Trilla va assegurar que l’Ajuntament de Figueres ha iniciat els procediments per sancionar a bancs i constructors que fa més de dos anys que tenen 137 pisos desocupats. Després d’un període d’al·legacions, el cobrament de les multes començaria en un termini de dos mesos. Dos mesos que avui ja s’han esgotat. El ple d’avui hauria, doncs, de mostrar els primers resultats d’una moció que fa un any que és aprovada i que, també, com a moció, s’hauria de complir.

Volem fets i no paraules. Volem que es s’aprovin les mocions, no només sobre paper, sinó també sobre compromisos i fets reals i per això, demanem:

Que es compleixi la moció que dóna suport a la ILP i, doncs, es facilitin els tràmits per sol•licitar espais municipals per la recollida de signatures a les entitats. Convidem a l’Ajuntament a reconsiderar els espais que cedeix a les entitats per tal de que aquestes desenvolupin la seva tasca amb la màxima efectivitat.

Que s’accelerin els procediments de la moció que multa els bancs amb pisos buits i els destina a lloguer social. Ja hi ha ajuntaments que han començat a multar els bancs amb menys temps que el que està trigant aquest ajuntament. Convidem a l’Ajuntament a sol·licitar la guia de l’Observatori DESC que recull totes les passes a seguir per fer efectiva aquesta moció. L’emergència habitacional i de pobresa energètica no pot esperar un segon mes.

Sí que es pot! Encara que l’Ajuntament no vulgui!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s