Concentració Unitària. Hipocresia institucional, desastre municipal

cartell febrer

El dia 7 de gener d’aquest any 2015 dos encaputxats assaltaven la seu del setmanari satíric Charlie Hebdo i assassinaven a dotze persones a sang freda, en un atac a les llibertats fonamentals sense precedents. Això va provocar una resposta de rebuig contundent a nivell internacional. Aquí, a Figueres, es va realitzar una convocatòria institucional a la que van assistir tots els representants de l’Ajuntament. El mateix dia, unes hores abans, hi havia convocada una concentració contra la pobresa energètica. Sorprenentment, cap dels representants de l’Ajuntament va fer acte de presència.

Des de la PAPH volem constatar la hipocresia de l’Ajuntament a l’hora de donar la cara per les víctimes de l’atemptat del Charlie Hebdo i no fer­ho pels figuerencs i les figuerenques que pateixen a la nostra ciutat, que en són molts. Aquestes persones són ignorades sistemàticament per les autoritats municipals. Nosaltres condemnem fermament l’atemptat al setmanari francès, però també reclamem que l’Ajuntament, i la seva alcaldessa, atenguin les demandes dels seus ciutadans.

Per aquest motiu, demanem:

Que l’Ajuntament compleixi la seva paraula i que sancioni d’una vegada les entitats bancàries amb pisos buits. Fa més d’un any que es va aprovar la moció, i encara esperem.

Que sigui el mateix Ajuntament el que gestioni el parc de pisos de lloguer social, sense derivar les seves responsabilitats en altres entitats que realitzen una gestió nefasta.

Que es faci un inventari dels pisos buits que hi ha a la nostra ciutat. Estem fartes de veure com cada vegada hi ha més pisos buits mentre també augmenten el nombre de famílies que estan en risc de quedar­se sense habitatge.

Que l’Ajuntament negocii amb les empreses energètiques per evitar que tallin el subministrament d’aigua, gas i electricitat a les famílies en situació de pobresa energètica. Els diners destinats a pagar els deutes haurien de ser pels figuerencs i figuerenques en situació d’emergència social.

Des de la PAPH volem deixar ben clar que sí que es pot, però que l’Ajuntament no vol.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s