Concentració Unitària. Carta enviada als Reis Mags pel 2015: Males festes d’emergència habitacional i infeliç any nou de pobresa

10926182_703383716444880_1569259939946083797_o

S’acosta la Nit de Reis. Com la resta de ciutadans, des de la PAPH, en aquestes dates, també volem escriure una carta per demanar la llista de regals desitjats que hem anat elaborant durant l’any. Amb la diferència, però, que els nostres regals no són mers objectes que podrien alegrar la nostra quotidianitat i que aportarien una felicitat dolça però passatgera. Demanem que es cobreixin les necessitats bàsiques i elementals de la gent. Perquè tothom pugui viure amb dignitat.

Aquesta no és una llista de desitjos convencional. Ja fa tres anys que lluitem per aconseguir garantir l’accés a un habitatge digne per a tots i totes els figuerencs i les figuerenques. El passat ple de novembre, l’Ajuntament de Figueres, va continuar donant llargues a l’execució de la moció per a multar els bancs en possessió de pisos buits. Com hem dit, aquesta no és una carta escrita amb la il·lusió que és habitual: hem deixat de creure en l’Ajuntament de Figueres, però no hem deixat de creure en els Reis Mags.

Per tant, exigim una vegada més:

Que l’Ajuntament de Figueres assumeixi els seus compromisos i sancioni les entitats bancàries que tenen pisos buits. La moció que permet multar els bancs es va aprovar fa més d’un any. No podem esperar més.

Que el parc de pisos de lloguer social sigui gestionat per l’Ajuntament. Volem que la institució que representa els interessos dels figuerencs no derivi les seves responsabilitats a terceres entitats que presenten una gestió més que irregular.

Que l’Ajuntament ordeni als funcionaris que pertoquin la confecció d’un inventari dels pisos buits que hi ha a la ciutat. No podem tolerar que cada dia incrementin els habitatges buits mentre també ho fan, i cada cop més, les famílies en risc de quedar-se sense un lloc on viure.

Que l’Ajuntament sigui interlocutor vàlid, per tant efectiu, amb les empreses donadores d’energia perquè deixin de cobrar els rebuts d’aigua, gas i electricitat a les persones i famílies en situació de pobresa energètica. Els diners que dediquen ara a eixugar aquests deutes, que els dediquin a cobrir altres necessitats.

Sí que es pot!

Els Reis Mags han dit que sí, encara que l’Ajuntament no vulgui

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s