Concentració Unitària. La hipocresia de l’Ajuntament de Figueres: exigim el compliment dels seus deures!

cartellet manifest desembre

Els figuerencs hem pogut comprovar que l’Ajuntament si vol, també pot. Sabem que els bancs –en un acte que podríem considerar mafiós feixista– acumulen pisos buits de famílies que no els podien pagar i, per això, l’Ajuntament va aprovar multar-los. Però no compleix amb el seu deure. Pot fer-ho però, no sabem per què, no vol. No proporciona habitatge de lloguer social, llevat de dos pisos tutelats que l’Ajuntament deixa la gestió en unes mans poc transparents i que no resolen cap problemàtica, ja que qui accedeix a aquests pisos ha de poder pagar-los.

La PAPH hem fet visible dijous rere dijous durant dos anys consecutius que a Figueres hi ha misèria. Molta. I que hi ha gana. Molta. Sabem, també, que alguns infants són discriminats a algunes escoles per motius econòmics… Les respostes s’han encaminat al menyspreu cap a la plataforma –havent-nos de justificar la denúncia d’una injustícia– i fins i tot, en algun cas, cap a la repressió policial.

Felicitem a l’equip de govern que hem vist que de vegades, reaccionen amb la dignitat que esperem d’ells quan es parla de feixisme. El 7 de novembre la galeria Dolors Ventós es va aixecar amb destrosses i pintades feixistes i homòfobes amb motiu de l’exposició “9 raons pel 9 N”. L’Ajuntament de Figueres va convocar urgentment una reunió amb tots els grups municipals per condemnar de forma unànime aquests vergonyosos fets.

Vam poder veure com a la concentració improvisada de minuts després, de forma simbòlica, fins i tot l’Alcaldessa rodet en mà, donava una capa de pintura groga a la façana per tal de fer desaparèixer la intolerància i la vergonya. Amb aquesta ràpida resposta, l’Ajuntament ha deixat clar a la ciutadania que hi ha mecanismes d’actuació que fan possible una reacció urgent davant les problemàtiques locals. Perquè calla l’Ajuntament, en canvi, davant l’emergència social que és el dret a l’habitatge digne? Perquè no empra els mateixos procediments, elaborant una estratègia conjunta amb tots els grups municipals, per garantir el compliment de la moció aprovada pel consistori que multa els bancs que tinguin pisos buits?

Amb aquest manifest, en cap cas volem deixar de condemnar els actes feixistes i homòfobs que va patir la galeria Dolors Ventós ni de valorar que l’Ajuntament es manifesti solidari amb la persona agredida. El nostre propòsit és, només, posar sobre la taula la hipocresia d’un ajuntament que, amb el seu compromís selectiu, reacciona per uns assumptes i en silencia d’altres.

Nosaltres no deixarem d’alçar la veu per reclamar que l’Ajuntament compleixi amb el seu deure i vetllar pel benestar dels figuerencs i figuerenques.

Sí que es pot!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s