Reunió amb l’Ajuntament de Vilafant sobre el Cas Rosillo – 17/10/2014

La Plataforma d’Afectats per la Pobresa i les Hipoteques de Figueres es va reunir el passat divendres 17 d’octubre amb alguns representants del govern municipal de Vilafant per a intentar trobar solucions al cas de la família Rosillo que s’arrossega des de fa més de deu anys.A la reunió van assistir quatre representants de la Plataforma i quatre per part de l’Ajuntament, entre ells l’alcaldessa Consol Cantenys i Arbolí.

Fora del despatx, una desena més de membres de la PAPH esperaven donant visibilitat a l’acció.

Aquesta era la segona reunió que es mantenia entre la Plataforma i l’Ajuntament de Vilafant, la primera va tenir lloc fa un any en la que l’Ajuntament es va comprometre a posar solucions i intentar dignificar la vida d’aquesta família canviant accessos dels camions i d’altres «millores» estructurals i de sonoritat de l’escorxador. Aquestes millores no han canviat la situació i és per això que la Plataforma decideix reunir-s’hi una segona vegada, aquest cop per a arribar a una solució definitiva.

La PAPH va mostrar la seva indignació per la difícil situació que travessa la família del company Rosillo, van parlar del agreujat estat de salut d’ell i de la seva família provocat per l’estrès i l’insomni, i van recalcar que l’origen del problema recau en l’Ajuntament per la seva permissibilitat, donant permisos que es confronten amb la vida quotidiana i és allà on ha de sortir la solució.

L’Ajuntament, per la seva part, es va justificar remitint-s’hi a un pla urbanístic de 1983 en el que es permetia la construcció tant de l’empresa com de la vivenda i, per tant, “si el pla preveu que hi hagi una industria i una vivenda, l’Ajuntament no pot fer una altra cosa que donar el permís”, va assegurar un dels representants municipals. L’Alcaldessa, molt callada durant el poc més d’una hora que va durar la reunió, va preguntar que per què es van comprar una casa allà, ella “no ho hagués fet”, va sentenciar.

La reunió va tenir moments de dispersió i això va fer que es desviés el tema central en més d’una ocasió. Cantenys va prendre la paraula per a plantejar una pregunta en referència a l’hipoteca d’en Rosillo, els membres de la Plataforma es van negar a seguir el fil d’aquesta discussió que s’allunyava del tema central de la reunió. El Primer Tinent d’Alcalde Josep Puigmal va intervenir per primera vegada assegurant que ell havia treballat trenta anys a la banca i que, per tant, sabia que era un tema el suficientment important per a discutir-ho. La PAPH va replicar que allò no era el cas que els havia portat allà i que el tema de les irregularitats hipotecàries es tractaria al banc en qüestió.

La PAPH volia arribar a una solució concreta per a no allargar més l’angoixa d’aquesta família i poder posar una data a la seva dignitat. L’Ajuntament va assegurar que estaven treballant en el tema des de feia tres anys i que, com tantes altres coses que havien aconseguit, continuarien lluitant per a fer compatible la convivència de Fricafor amb la vivenda, tot i sabent que “cap de les solucions que us donem us agradaran”, van assegurar als membres de la Plataforma.

La reunió va acabar amb la condició que l’Ajuntament donaria una resposta clara en un terme de quinze dies. La PAPH, al sortir de la reunió, va assegurar esperar impacient el pròxim 1 de novembre,data en la que si no reben notícies favorables per a la família Rosillo, prepararan la pròxima acció.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s