Comunicat de la Concentració Unitària

Des de l’esclat de la crisi financera, les entitats bancàries han demostrat reiteradament la seva falta d’empatia i el seu nul respecte als drets de les persones. Aquí, a Figueres, hem viscut desnonaments i pressions per part dels bancs amb l’única finalitat d’enriquir-se, i comptant amb el vistiplau de l’Ajuntament i la seva alcaldessa.

Des de la PAPH no hem cessat en l’intent de subvertir les injustícies que es donen a la nostra ciutat i reclamar un dret tan fonamental com és un habitatge digne per a totes les persones. De bon principi hem mantingut una actitud dialogant amb les institucions de la nostra ciutat, però ha resultat inútil davant la ignorància mostrada per l’administració local i els bancs.

Per aquest motiu vam decidir concentrar-nos cada dijous al matí davant l’Ajuntament per reclamar que compleixi la llei que contempla l’habitatge com un dret fonamental. Però els mesos han passat i la mala imatge que al principi fèiem s’ha esvaït. Ara semblem formar part del mobiliari urbà. L’equip de govern entra i surt de l’Ajuntament saludant educadament, en un ambient de tolerància i sense tenir en compte què hi fem allà. Davant aquesta actitud, hem decidit canviar la nostra tàctica. A partir d’avui, un cop al mes, coincidint amb el dia que es celebra el ple, ens concentrarem a la plaça de l’Ajuntament per reclamar a l’alcaldessa que compleixi la llei.

Volem reunir a totes les persones, associacions i partits polítics que estiguin en contra de l’actual gestió en matèria d’habitatge duta a terme pel govern local. Volem emplenar la plaça, volem que la nostra veu arribi tan lluny com sigui possible, volem deixar de formar part del mobiliari urbà i, sobretot, volem que d’una vegada per totes l’Ajuntament atengui les nostres demandes, que son les demandes d’aquelles persones que volen veure que el seu Ajuntament respecta els drets humans. Per aquest motiu convidem a tothom a reunir-se el primer dimarts de cada mes a les 18:30h davant l’Ajuntament per reclamar que es compleixin els següents punts:

  • Que l’Ajuntament compleixi els seus compromisos i sancioni les entitats bancàries que tenen pisos buits. Aquests pisos haurien de ser per a les persones que no tenen casa en règim de lloguer social.
  • Que es deixi d’utilitzar la Comissió Tecnicopolítica pels desnonaments com una eina de publicitat per rentar la cara a l’Ajuntament i mostrar el seu fals compromís amb el drama de l’habitatge. La comissió hauria de prioritzar la situació dels ciutadans amb problemes econòmics.
  • Que s’investigui la ONG Tallers i el seu representant, Narcís Batallé, per lucrar-se amb la desgràcia dels altres, i aprofitar la seva situació d’irregularitat per treure beneficis.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s