Intervenció al Ple Municipal de la PAPH Figueres

La PAPH Figueres vam intervenir el passat dimarts 1 d’abril per primera vegada al ple municipal. Aquí podeu llegir íntegrament la nostra intervenció i el que l’Ajuntament ens va respondre al vídeo que adjuntem més abaix:

“Degut a que l’ajuntament està provocant interferències i malentesos entre la PAPH de Figueres i la societat figuerenca, ens hem vist obligats a demanar aquesta intervenció en el ple per a donar la nostra visió de la relació actual entre la PAPH i l’administració local.

En primer lloc volem aclarir que nosaltres vam deixar la Comissió Técnico Política pels desnonaments perquè consideràvem que no es prioritzava la situació dels ciutadans amb problemes econòmics, sino que només servia com a publicitat de cara a la galeria per a mostrar una actitut de falç compromís per part de l’Ajuntament cap a la Figueres més desfavorida.

Les entitats ja havíem format una Taula d’Habitatge, per què la va voler absorvir l’Ajuntament?

El temps que vam assistir a les reunions, la PAPH va treballar fermament amb la confiança que servís d’eina per a que l’Ajuntament evités més situacions de desigüaltats a Figueres.
La PAPH porta dos anys i el temps és or, no ens podem permetre continuar dedicant hores de la nostra feina a una Comissió que no avança. És per això que en assemblea es va decidir aprofitar el temps dedicat a aquestes reunions a continuar fent feina com fins ara, per que Figueres sigui, no la capital del Circ o dels detalls, sino una veritable ciutat per a les persones on primés sobre tot, la justícia social.

Per una altra banda, ens agradaria remarcar l’absència a aquestes reunions per part de la seva presidenta, l’Alcaldessa, que només hi va asssitir en comptades ocasions, casualment quan hi havia la pressència de mitjans.

En relació a això, Marta, trobo injust i et demano públicament que rectifiquis les declaracions que vas fer el passat més de gener a la televisió pública Empordà TV on deies que “la representant de la PAPH a la Comissió”, o sigui jo mateixa, “només cridava i insultava” i que era impossible relacionar-se amb mi, donant a entendre que no hi ha manera d’establir contacte amb la PAPH, cosa que no és certa. Jo tinc molts anys, i no em cal cridar ni insultar a ningú, per tant, t’agrairia, que em diguessis en quina reunió ho he fet. En quina reunió t’he cridat o t’he insultat i en quina acta queda això reflexat. Així mateix, voldria que la resta de membres que han assistit a la Comissió i em coneixen, es manifestessin valents en la veritat, i diguessin si les afirmacions de l’alcaldessa son o no són certes. El vostre silenci em dol, no ho entenc i els meus companys de la PAPH tampoc.

Aquesta actitut d’intent de descrèdit a la Plataforma per part de l’Ajuntament s’ha vist incrementada en els últims mesos en diverses actuacions. Recentment, la del cas del Col·legi Cor de Maria.

Josep Godoy, com a reguidor d’ensenyament vam venir a parlar amb tu per un problema de discriminació per causes econòmiques d’alumnes del centre que no podien assistir a tot l’horari escolar. Vas ser tu mateix qui ens va aclarir que no es tractava de 14 nens, com teniem entés, sino de 25. I vas ser tu qui va mediar per a solucionar el problema. No entenem com després vas presentar un escrit en contra nostra al Consell Escolar Municipal que va donar lloc al requeriment judicial que va interposar la Directora del Col·legi cap a la meva persona. Una altra decepció, de veritat que vam sortir de l’entrevista amb tu, convençuts de que el tema t’havia colpit igual que a nosaltres i que també per a tu, l’important eren els nens i no el poder adquisitiu dels seus pares.
Creiem que l’Ajuntament prioritza l’economia de les famílies i no té en compte la discriminació que pateixen els alumnes. I ens consta que aquesta situació no ha parat i tant l’Ajuntament, el Col·legi, la Directora i l’AMPA no fan res per a evitar-ho.

En tot moment ens estem referint al col·legi concertat Cor de Maria però no sabem si passa el mateix a les altres escoles. No és la nostra feina averiguar-ho, la vostra sí i a més possar remei.

Un altre exemple recent és que davant la urgència habitacional de tres famílies, en lloc d’una resposta social per part vostra vam tenir una resposta repressiva enviant-nos a la polícia local i als mossos d’esquadra per a callar les nostres demandes. Fins i tot s’em va prohïbir accedir a dintre de l’Ajuntamen, deixant als nostres companys de la policia local en una situació del tot desagradable ja que portem moltíssims anys treballant amb ells de forma absolutament cordial.

Actualment, una d’aquelles famílies encara continua sense vivenda. En aquest sentit, ens mareja el ball de xifres que vas dient a la premsa, dels pisos que té l’Ajuntament a disposició de les famílies que ho necessiten. Marta, de quants pisos disposa l’Ajuntament de veritat? I en relació a la Moció que vau aprobar, quants pisos han cedit les entitats bancàries? A quants bancs heu multat per tenir vivendes buides? Encara continua molta gent sense casa i moltes cases sense gent.

També ens podríeu aclarir per què dieu que doneu ajuts econòmics d’habitatge si part d’aquests diners s’estan destinant a pagar l’IBI.

Manel, a la premsa dius que no s’estant cursant les plusvàlues de les dacions en pagament i tu saps que no és veritat, perquè jo mateixa l’he rebuda. Ja fa molt que vam entrar el recurs que encara no ha tingut cap resposta. És cert que t’has ofert a subvencionar-la però estem en el mateix cas que l’IBI. La PAPH ens neguem a rebre subvencions que surtin dels diners d’ajuts a les famílies per a pagar impostos. En tot cas, podríeu crear una partida específica.

Per desgràcia, la feina de la PAPH no es pot aturar mentre vosaltres continueu sense complir amb la vostra obligació.

Volem deixar clar que en cap moment la nostra intenció no és ni atacar ni desacreditar a l’Ajuntament ni a cap dels seus membres. No som cap partit amb ganes de quedar per sobra de cap contrincant, no som una candidatura que es baralli per vots. Som ciutadans complint amb el nostre dret, deure i funció de fer un seguiment de la gestió dels nostres representants més propers i qüestionar aquelles actuacions que ens semblen que no responen a les nostres necessitats. Farem servir, com sempre, les eines que tenim com son la raó, les accions i la paraula. No ens agradaria que tornèssiu a silenciar les necessitats i que fos real la frasse d’en Marti Pol: han prohibit les paraules perquè no possin en perill la fràgil immobilitat de l’aire… i tanmateix la remor persisteix…”

Vídeo on es pot veure la part de “precs i preguntes” del ple en la que ens van deixar intervenir (a partir del minut 29:50): http://www.empordadigital.cat/index.php/ca/component/allvideoshare/video/latest/precs-i-preguntes-figueres-1-04-2014

Anuncios

Una respuesta a “Intervenció al Ple Municipal de la PAPH Figueres

  1. Pingback: Resum ple municipal 1 d’abril de 2014 | Les coses clares

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s