Carta al Director de l’Hora Nova

Degut a les notícies que ens hem trobat darrerament relacionades amb el cas del col·legi Cor de Maria i la PAPH, ens hem vist obligats a aclarir la nostra posició en aquest aspecte. Adjuntem a continuació la carta que hem fet arribar al Director de l’Hora Nova i a la resta de publicacions empordaneses:

­Carta Hora Nova

Ens va sobtar la noticia sortida a l’Hora Nova el dia 4 de Febrer de 2014. Feia referència a la solidaritat de l’Ampa del col·legi Cor de Maria amb la seva directora davant les suposades injúries de la PAPH. Entenem que es difícil de pair que qüestionin la nostra feina, però s’ha de fer quan cal, i la directora del centre hauria d’assumir que es pot equivocar. La noticia s’estenia mitja pàgina i no es feia referència als problemes de discriminació amb alumnes del centre.

Ens agradaria que l’Hora Nova ens permeti explicar els problemes de fons.

Els fets es van desenvolupar de la següent manera: La PAPH es va assabentar de que 25 alumnes del col·legi Cor de Maria no assitien a tot l’horari escolar. Havien d’entrar una hora més tard o sortir una hora abans perquè els pares no podien pagar una quota mensual que el centre ha establert aquest any.

Conscient de l’ injustícia vam traslladar la nostra preocupació al Sr. Godoy, regidor de Cultura de l’Ajuntament, que va donar els passos per a solucionar el problema. En pocs dies, els alumnes assitien a tot l’horari escolar. La PAPH va fer la pressió que va considerar adient.

Al poc temps, un nen i una nena de 5 anys del mateix centre no van poder anar al museu dels joguets perquè els pares no podien pagar l’assegurança escolar. Aquest segon problema encara no està resolt.

La PAPH no ha injuriat ningú. Únicament ha tret a la llum uns problemes que sembla que estaven integrats dins de la normalitat, y no són normals.

Sàpiguen que estaven conculcant els drets dels alumnes a tenir una educació gratuïta i en igualtat, tal com està recollit en la Constitució espanyola, la Carta dels Drets Humans i tots els tractats internacionals sobre l’infància.

Es discrimina quan es priva a una persona de rebre els medis per a cobrir les necessitats bàsiques pel seu desenvolupament integral.

Es discrimina un alumne quan no se l’hi permet assistir a tot l’horari escolar.

Quan un alumne no pot anar amb els seus companys a una activitat fora de l’escola se’l discrimina.

El col·legi Cor de Maria és una escola privada concertada. Això vol dir que rep diners públics per a integrar a les seves aules nens de l’entorn amb mancances de diferent consideració, en aquest cas econòmica. És el que tenim entès.

La regidoria de Cultura i la de Serveis Socials de l’Ajuntament són les entitats encarregades de solucionar aquests problemes si el col·legi no els pot assumir.

Ens preguntem: Com és que ni la regidoria de Cultura ni la de Serveis Socials no van tenir notícia dels problemes esmentats? Passa el mateix a altres escoles concertades?

Com és que el Sr. Godoy no ha sortit en defensa de la PAPH i ha permès les injúries i calumnies de la directora i l’Ampa del centre?

Com és que l’Ampa no reconeix els fets? De veritat creuen que no hi ha hagut discriminació? Com se sentirien si això els hi passés als seus fills?

La PAPH continuarà traient a la llum qualsevol manifestació d’injustícia social que arribi al seu coneixement. Poden denunciar-nos, injuriar-nos, intentar desacreditar-nos, res ens frenarà.

SÍ ES POT!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s